Konu Bilgileri Kisayollar
Konu Basligi Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Goruntuleyenler0 ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Goruntulenme 202
Onceki Onceki Konu

Gönderen Konu: Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi  (Okunma sayısı 202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lithium

• Yönetici
  • Full Member
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Profili Görüntüle

Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi

SpıneCor Akreditasyon Eğitim Programı 23-31 Temmuz 2007 tarihlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Ortopedi Kliniği’nde gerçekleşti.
Anadolu Ortopedi tarafından düzenlenen SpineCor System Accreditation Traininig Programı, 24-31 Temmuz 2007 tarihleri arasında GATA''da gerçekleştirildi. Anadolu Ortopedi tarafından düzenlenen eğitimde ortopedi uzmanları, fizyoterapistler ve ortez teknikerlerinden oluşan toplam 23 kişilik katılımcı grubu, SpineCor uygulayıcıları olarak yetki kazandılar.

SpineCor System nedir? Sağlık Yayıncılık
SpineCor Sistem’in terapötik yaklaşımı, etiyopatojenik kavramı kapsamaktadır. Bu kavram idiopatik skolyozun orjinini ve gelişiminin yöntemini açık bir şekilde tanımlamış 65 araştırmacıdan oluşan bir ekip tarafından geliştirilmiştir. Dolayısıyla tedavi sırası ve sonrasında elde edilen sonuçların kalıcılığı çok daha yüksek orandadır. Ancak tüm bu başarı, kavramların tedaviyi uygulayacak yetkililer tarafından çok iyi anlaşılmış ve benimsenmiş olması ile sağlanabilir. Bu da eğitim programlarını beraberinde getirmektedir.

1993 yılındaki ilk çalışmalardan bu yana SpineCor® Sistem 17 ülkede 82 tedavi merkezinde uygulanmaktadır. 2007 yılında, Anadolu Ortopedi’nin girişimleriyle Türkiye de bu büyük ekip arasında yerini almıştır. 2007 nin ilk aylarından itibaren çalışmaları sürdürülen “SpineCor Akreditasyon Eğitim Programı” organizasyonuna uzman desteğini, Türkiye’de idiyopatik skolyoz tedavisindeki başarılarıyla adını duyurmuş Doç. Dr. Ali ŞEHİRLİOĞLU vermiştir. Sayın Ali ŞEHİRLİOĞLU, eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada küçük yaştaki hastalarda konservatif tedavinin önemini, cerrahi bir müdahalenin her zaman mümkün olabileceğini bu yüzden en son çare olarak görülmesi gerekliliğini bir kez daha vurgulamıştır.
Türkiye’nin farklı illerinden, konusunda uzman ortopedistler, fizyoterapistler ve teknikerlerin katıldığı eğitim programı 24 Temmuz – 31 Temmuz 2007 tarihleri arasında 2 grup olarak düzenlenmiştir. Programın ev sahipliğini, Prof. Dr. Mehmet ALTINMAKAS’ın başkanlığını yaptığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Ortopedi Kliniği üstlenmiştir. Programın içeriğindeki sunumlar dünyada tüm SpineCor tedavilerinin takip edildiği, verilerinin toplandığı, geliştirildiği Spinecorporation Ltd. Şti.’nin 3 eğitmeninden biri olan Andrew J. Mills tarafından yapılmıştır. 4 er günlük eğitim programında İdiyopatik skolyoz tedavisinde yeni yaklaşımlar, hastaların klinik ve radyolojik olarak değerlendirilmelerindeki önemli detaylar, idiyopatik skolyozda SpineCor sınıflandırma teknikleri gibi bir çok konuda bilgi verilmiştir. Tüm bu tedavinin temelini oluşturan bilgisayar yazılımının tanıtımı yapılmış, kullanımı konusunda teorik ve pratik olarak detaylar aktarılmıştır. 11 ve 13 yaşlarında, herhangi bir anatomik bozukluğu olmayan 2 canlı model üzerinde, hangi tip skolyozlarla karşılaşılacağı ve bunlara hangi korrektif hareketlerin uygulanması gerektiği örneklenmiştir. Eğitim organizasyonu süresince, SpineCor ile tedaviye imkan veren skolyoz yapılarına sahip 8 hastanın tedavisine başlanılmış, teşhis, sınıflandırma, ortezin uygulanması, tedavi süresince nasıl bir sistemin izlenmesi ve tedavinin hangi koşullarda, ne şekilde sonlandırılması gerektiği aktarılmıştır.
Tüm bu organizasyonun tamamlanmasıyla 23 kişilik ekip akredite edilmiştir. SpineCor tedavisi 2007 Ağustos ayı itibariyle tüm Türkiye’de başlamıştır. Ve yalnızca akredite edilmiş kişiler tarafından Anadolu Ortopedi A.Ş. distribütörlüğünde sürdürülmektedir.

Tedavi için yetki kazanmış kişiler;

Grup I

Prof. Serdar Necmioğlu (Dicle Üniv. Ortopedi ve Travmatoloji A.B. – Diyarbakır
Doç. Dr. Ali şehrlioğlu GATA Ortopedi Kliniği - Ankara
Doç. Dr. Can Solakoğlu GATA Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - İstanbul
Doç. Dr. Cemil Yıldız GATA Ortopedi Kliniği - Ankara
Doç. Dr. Murat Bezer Marmara Üniv. Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - İstanbul
Doç. Dr. Ömer Akçalı Dokuz Eylül Üniv. Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - İzmir
Doç. Dr. Sezgin Sarban Acıbadem Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - İstanbul
Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Şenköylü Gazi Üniversitesi Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - Ankara
Yrd. Doç. Dr. Erbil Oğuz GATA Ortopedi Kliniği - Ankara
Yrd. Doç. Dr. Murat Oto GATA Ortopedi Kliniği - Ankara
Op. Dr. Çağatay Öztürk Florence Nıghtıngale Ortopedi Ve Travmatoloji Bölümü - İstanbul
Dr. Ömer Erşen GATA Ortopedi Kliniği - Ankara
Dr. Tolga Ege GATA Ortopedi Kliniği - Ankara

Grup II
Prof. Yavuz Yakut, PhD, PT Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu - Ankara
Assoc. Prof. Nilgün Bek, PhD, PT Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu - Ankara
Assist. Prof. Salih angın, PhD, PT Dokuz Eylül Üniversitesi - İzmir
Emine Aslan, PhD, PT Pamukkale Üniversitesi - Denizli
İ. Engin Şimşek, MSc, PT Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu- Ankara
Filiz Şahin, PO Anadolu Ortopedi Ankara
Ahmet Pürgü, PO Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu - Ankara
Muharrem Şimşek, PO GATA - Ankara
Osman Özant, PO GATA - Ankara
Esra Akman, PO TSK Rehab. ve Bakım Merkezi - Ankara

Anahtar Kelimeler
Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi resimleri, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi fotoÄŸrafları, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi hastaları, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi hasta, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi ameliyatı, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi tedavisi, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi doktoru, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi haber, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi kiÅŸi, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi öncesi, Spinecor Akreditasyon Eğitim Programi Gata’da Yapildi sonrası, ÅŸarkı sözleri